Kindle DX kommer att förändra synen på e-boken

Kindle DX

Bild: Wired Gadget Lab

Igår visade Amazon upp den nya versionen av e-bokläsaren Kindle som nu går som Kindle DX. När Kindle från början lanserades tyckte jag att den såg klumpig och tråkig ut. Ett problem som e-böcker står inför är att den traditionella boken fortfarande är starkt imageskapande och en etablerad statussymbol, ”låt mig se din bokhylla och jag ska säga vem du är” ansatsen vill säga. Att sitta och läsa på en Kindle  skickar inte samma signaler som att läsa en hardback – även om du läser Proust på din Kindle. Med den nya Kindle DX har designen blivit betydligt mer modern och ”fräsh” även om man skulle kunna göra mer. Ett stort plus är att skärmen växt till 9,7 tumm. 

Det var i ett analysbrev från Vassa Eggen som jag läste att ”först när teknik blir tråkig blir den användbar”. Det är något som fastnat och som jag tror på, eller en variant på det i alla fall: ”Först när tekniken blir tråkig är den allmänt accepterad” kanske.

Kindle DX lanseras med erbjudanden till universitetsstudenter om att köpa en Kindle DX istället för att köpa varje enskild kurslitteratur de behöver. Just nu när jag pluggar skulle en Kindle vara perfekt. Många gånger köper man ingen kurslitteratur alls p.g.a. ekonomiska skäl, trots att man borde.

E-bokläsaren lanseras även med erbjudande om en förmånlig prenumeration med någon av USA:s större dagstidningar. Kan det vara räddningen för pappersmedia? Inte enbart, men åtminstone en liten träbit att hålla sig i när tidningenshusen sjunker.

0 Responses to “Kindle DX kommer att förändra synen på e-boken”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Twitter

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

RSS Senast lyssnade

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Delicious

Annonser

%d bloggare gillar detta: