Alla snackar om Prezi

Efter det mycket lärorika seminariet Daytona Sessions förra veckan har det börjat snackas på bloggar och mikrobloggar om presenationsverktyget Prezi. Det var förmodligen Morris Packers Prezi-presenation som föranledde det stora intresset. Och jag håller med alla nya Prezi-fantaster. Idén och utfarandet är fantastiskt även om jag bara sett presentationer i det och inte gjort några själv. Hur själva användandet av verktyget fungerar återstår att se.

Som Prezi själva säger så har det gått ifrån det uråldriga tänket med ”slides” (a.k.a. diabilder) som PowerPoint och Mac-motsvarigheten (vad den nu heter, antagligen något likt iPres) baserar sig på . Istället har du allt samlat på en obegränsat stor yta, lite likt en whiteboard och man ritar upp sin presentation i något som skulle kunna liknas vid en mindmap (om man vill). En egenskap som gör det betydligt lättare att hänga med i presenationer och följa den röda tråden. Även att på ett så lätt sätt som att bara zooma ut för att få en överblick är föredömligt.

Här kan ni se Morris Packers mycket intressanta, underhållande och snygga presentation. Nu gäller det bara att få tag i en beta-inbjudan till det här verktyget också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Twitter

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

RSS Senast lyssnade

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Delicious

Annonser

%d bloggare gillar detta: