Rocky 10 år

Efter en förmiddag i skolan mötte jag upp David för att kolla in Martin Kellermans 10-årsjubileumsutställning för Rocky på Seriegalleriet idag. Inget speciellt, de flesta strippar har man redan sett. Det bästa är hans remake av klassiska hip-hop omslag. I samband med jubileet släpps boken ”10 år med Rocky”. En tegelsten, helt i färg, fylld av Rocky-strippar. Kan bli en mycket bra julklapp till moi. Finns på Bokus för 345 pix. Den innehåller även en kort självbiografi av och en intervju med, Kellerman.

Det har varit mycket snack på sistone om ”nya” Rocky, serien Stockholmsnatt som tecknas av Pelle Forshed och Stefan Thungren. Serien är med i Svenskan men finns även att läsa på deras blogg. Serien handlar framförallt om svåra hipsters i stockholms innerstad. Tycker dock att serien saknar de klockrena observationer som Kellerman ofta lyckas skiljdra i sina strippar.

Nu kan du även se teasers för de kommande 14 or so animerade kortfilmerna med Rocky på YouTube.

1 Svar to “Rocky 10 år”


  1. 1 Sandra fredag, november 7, 2008 kl. 11:39

    Rocky på DVD!!

    Nu går Rocky från hyllade tidningar och böcker till TV! DVD:n kommer att innehålla 13 stycken 2 minuters-filmer samt mängder av unikt material! Release 19 november..


Lämna en kommentar




RSS Senast lyssnade

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Delicious