För alla kaffe connoisseurer – Clover är här (för en stund)

Clover

Clover

Fick idag (genom iFramkant) reda på att kaféet Coco Vaja har skaffat sig en ”Clover” (under en begränsad period). En kaffebryggare som blivit det nya heta i USA efter att Starbucks CEO köpt en ansenlig del av företaget som tillverkar bryggarna och börjat distribuera dem i större amerikanska städer. Ska finnas i 80 Starbucks i slutet på 2008. Riktigt kul att den redan hittat hit. Om man dock förfasas över att betala 25 pix för en slät kopp kaffe kanske man ska ta det lugnt då priserna på en kopp färskbryggt med en Clover i USA kan uppgå till $7.

Det som gör Clovern speciell är precisionen. Innan den börjar brygga väljer du eller kanske att föredra, en barrista hur många gram bönor som ska användas, vatten temperaturen och bryggtiden. Allt för att få den perfekta koppen kaffe. På vissa Starbucks är det även möjligt att spara sina personliga inställningar i deras nätverk så att du kan få din perfekta kopp på vilket Starbucks du vill.

Kommentera gärna om ni vet om man kan hitta en Clover någon annan stanns i stan. Tydligen har den även dykt upp i Köpenhamn och Oslo. Ska själv så snart som möjligt ta mig till Norrtullsgatan och testa en kopp.

4 Responses to “För alla kaffe connoisseurer – Clover är här (för en stund)”


 1. 1 Marcus fredag, oktober 10, 2008 kl. 21:30

  Starbucks och allt som hor till ar en laskig och ond amerikansk kedja som man inte ska rora vid. Deras ”grona” linje uppdagades i dagarna med avslojandet att dem alltid har pa en rinnande kran for disk av skedar osv. Alla butiker har det i hela varlden i 13h om dagen. 23 miljarder bortslosat vatten for nagot som dem anstalda knapt vet vad det ar till for eller anvander. Vill ni stodja detta?! Fan for att deras kaffe ar sa satans gott. Vanilla latte grande sager jag bara…

 2. 2 Marcus fredag, oktober 10, 2008 kl. 21:32

  23 miljarder liter vatten om dagen that is. Tillrackligt for att forsorja ett samhalle pa 2 miljoner i uttorkade delar av Afrika t.ex…

 3. 3 tackytobster fredag, oktober 10, 2008 kl. 23:55

  det är inget fel på rinnande vatten. menar du att starbucks skulle försörja ett land med deras vatten? vatten tar inte slut. det är en konstant mängd i olika form. även om starbucks skulle sluta ha rinnande vatten skulle Afrika fortfarande vara lika tort.

 4. 4 Marcus lördag, oktober 11, 2008 kl. 08:16

  Det kostar energi att produsera drickbart vatten Tobie…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Twitter

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

RSS Senast lyssnade

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Delicious

Annonser

%d bloggare gillar detta: